Marie Krøyer - der skal mod til at have talent

Der skal mod til at have talent - Marie Krøyer
Bogen er skrevet af Mette Bøgh Jensen, museumsinspektør på Skagens Museum. Bogen indeholder 12 forskellige sektioner, der hver omhandler Marie Krøyers liv og hendes kunstneriske karriere.

Af Mette Bøgh Jensen

“Der skal mod til at have talent” – skrev maleren Agnes Slott-Møller i et af sine breve til den unge Marie Triepcke for at få hende til at tro mere på sig selv og sine evner. Marie havde måske talent, men hun manglede modet. Maries liv og levned fascinerer mange mennesker endnu den dag i dag.

Sammen med P.S. Krøyer tilhørte hun den Københavnske kulturelite, og datidens aviser og blade skrev gerne om det celebre par. Marie, var dog andet end en smuk kvinde, hun var også en af frontkæmperne i forbindelse med danske kvinders muligheder for at uddanne sig til kunstner på lige fod med mænd. Marie var også en kvinde, der havde et brændende ønske om at realisere sig selv og få en karriere som kunstner.

Bogens indhold
Bogen fortæller historien om Marie Krøyers liv og hendes kunstneriske produktion. Bogen er rigt illustreret med eksempler på hendes maleri, indretning og design samt med fotografier og malerier lavet af P.S Krøyer.

Bogen er udgivet på dansk
Årstal: 2012
ISBN: 978-87-91048-30-2
Antal sider: 108 sider
Grafisk design: Katja Bjarnov Lage
Cover: Garn booklet blødt omslag
Presse: Narayana Press
Format: 18 x 22×0, 19 cm