Madam Bendsens Gård

Marie Krøyer

Titel: “P.S. Krøyers Hus pà Skagen”, eller Madam Bendsens Gård.
Datering: 1891-94
Teknik: Olie på lærred
Format: 54 x 81 cm
Lokalitet: Skagen
Personer:
Note: Privateje. Et af 2 malerier som Marie Krøyer med sikkerhed malede fra Skagen. Huset blev i 1901 solgt til Laurits Tuxen, restaureret og omdøbt til ‘Dagminne’ – Huset er i dag i privateje.

Til maj slår vi dørene op til en stor Marie Krøyer udstilling med fokus på hendes kunst, indretning og design. I den forbindelse efterlyste vi sidste ar to kunstværker i bade danske og svenske medier, men vi fandt et helt tredje, som vi slet ikke kendte til.

En privatejer i Sverige meldte sig med store værk fra 1890’erne, som vedkommendes familie har ejet siden 1944, hvor det blev erhvervet på en auktion efter Marie Krøyers død i 1940. Værket har titlen “P.S. Krøyers Hus pà Skagen”, men motivet er faktisk Madam Bendsens Hus i Skagen Vesterby, hvor Krøyer-parret lejede sig ind i somrene 1891-1894.

Værket er ét af kun to malerier, som Marie Krøyer med sikkerhed har malet i Skagen: det ene er allerede en del af Skagens Kunstmuseers samling – og dette svenskejede værk er det andet. Vi glæder os til at vise jer meget mere Marie Krøyer lige om lidt!

Marie Krøyer pä Skagens Museum 5. maj-9. september 2023. Udstillingen er et samarbejde med  Hirschsprungske Samling.

Tekst fra Skagens Museums Facebook gruppe marts 2023.